Italia

Eurodidaweb: pedagogical use of internet

and multimedia tools

ROMA – ITALIA         14-20 martie 2010

Beneficiar : prof. NADIA  CIRCU

In perioada 14-19 martie 2010, prof. Circu Nadia a participat  la cursul de formare Utilizarea în scop pedagogic a Internetului şi  a uneltelor multimedia (EURODIDAWEB)”- Roma, Italia.

Instituţia din străinătate care a organizat stagiul este “Europaclub” LIDS “Sapienza” University – Roma, managerul de proiect fiind dl. prof. Alberto Pigliacelli. Ce este Europaclub? – Un loc de întâlnire virtual unde oamenii pot să-şi împărtăşească cunoştinţe, experienţe, bune practici, instrumente utile în activitatea educativă. Europaclub este o aplicatie realizata cu PLone- Open Source, cu ajutorul careia se poate crea propriul mediu virtual de invatare, bazat pe pagini web si tehnici multimedia.  Au participat la acest proiect şi profesori din alte ţări, precum: Grecia, Germania, Cipru, Portugalia, Lituania, Turcia, Spania. Dintre cei 23 participanţi,10 au fost romani.

Dezvoltarea pe plan profesional s-a facut prin îmbogăţirea cunoştinţelor despre utilizarea tehnologiilor web şi a Internetului în activitatea şcolară, necesare unui învăţământ de calitate, în vederea integrării acestuia în cel european si prin stabilirea unor relaţii profesionale cu colegi din alte ţări europene, cu care am realizat schimburi de experienţă si  demersurile pentru realizarea altor proiecte scolare.

In perioada de participare efectivă la curs, petrecută în străinătate, au avut loc urmatoarele activitati:

  • Studierea modului în care tehnologiile web pot fi utilizate în scoli şi universităţi. Definirea wed-learning-ului. Învăţarea online şi variantele sale.
  • Prezentarea notiunilor despre sistemul de management al conţinutului (Content Management Systems), folosite pentru administrarea paginilor web, a informaţiilor, a cunoştinţelor puse la dispoziţia userilor (Common Knowledge), a link-urilor (Links) şi a noutaţilor (News) pe un site.
  • Profesorul Lariccia a prezentat un istoric al Web-ului, noile tehnologii apărute în ultimii 5 ani, anii ştiinţei web-ului, viitorul utilizării în masă a Web-ului, iluziile şi limitele WorldWideWeb-ului.
  • Prezentarea limbajul HTML şi a cursurilor free online (CSS, XML, Plone (Open Source). ce pot fi folosite pentru învaţarea acestui limbaj şi a unei aplicaţii open source folosită ca o platforma pentru managementul conţinutului.

Lasă un comentariu