Info – Time

Revista  INFO – TIME

coordonator: prof. Cîrcu Nadia

clik pt vizualizare 10,

12,

clik pt vizualizare 13

”A aparut in 2005 din dorinţa profesorilor catedrei de Tehnologia Informaţiei şi Comunicării pentru a completa informaţiile elevilor în domeniul cunoaşterii calculatorului, dar mai ales din cerinţa elevilor de a fi la curent cu  transformările societăţii internaţionale din ultimii ani, dezvoltarea şi răspândirea informaticii, pătrunderea elementelor moderne de comunicaţii şi tehnologii informatice în ţara noastră ceea ce  impune o pregătire diversificată a lor în acest domeniu.

imagine71

Revista are ca obiective :

  • sporirea interesului tuturor elevilor faţă de cunoaşterea asistată de calculator, cumunicare şi informaţie;
  • educarea elevilor pentru dobândirea de noi cunoştinţe de utilizare a programelor de calculator înafara programei şcolare şi realizarea unor produse utilizabile;
  • sa stârnească curiozitatea faţă de noile tehnologii, imaginaţia şi îndrăzneala în dezvoltarea deprinderilor moderne de utilizator, adică pregătirea elevilor astfel încât să poată beneficia de lumea calculatoarelor, respectiv să poată folosi avantajele ştiinţei calculatorului.
  • înţelegerea de catre elevi a conexiunilor dintre tehnologia informaţiei/ utilizarea calculatorului şi societate şi să fie capabili să se adapteze dinamicii schimbărilor determinate de aceste conexiuni .
  • imagine6
Revista INFO – TIME este o încercare de a răspunde la întrebările pe care elevii le pun suplimentar la ore şi la  preocupările lor zilnice.

imagine4

Colectivul de redacţie este format din 4 elevi si 1 profesor. Articolele sunt culese si redactate de elevi iar tehnoredactarea s-a facut numai pe baza ideilor elevilor.

INFO TIME -back6

Revista prezintă cele mai noi şi de interes informaţii din Software, Hardware, Internetul pas cu pas, Securitate , Noutati şi Noi frontiere în sfera cunoaşterii. Continuă cu rubricile Profesorul te învaţă şi Elevul vrea să ştie …, cuprinzând articole cu mici lecţii solicitate de elevi despre vechi şi noi limbaje de programare necesare realizării unor lucruri utile pe Internet. Datorită implicaţiei pe care tehnologia informaţiei o are azi în toate profesiile, rezultă caracterul ei interdisciplinar, de aceea colegii noştri de la alte discipline şi-au expus în rubrica Interdisciplinaritate preocupările lor de realizare a unor lectii de simulare şi modelare a unor fenomene şi procese cu ajutorul calculatorului.

Revista va apare de 3 ori pe an şcolar cu realizarea unui supliment ce va conţine cursuri de utilizare avansata a Internetului, Php, Prelucrarea avansata a imaginilor si Proiectarea paginilor web.

Revista a obţinut anii trecuţi următoarele rezultate la Concursul Judeţean de reviste şcolare:

Anul 2009 – 2010 – Premiul I – faza judeteana si PREMIUL 1 la faza nationala

Anul 2008 – 2009 – Premiul I – faza judeteana si Premiul I la faza nationala

Anul 2007 – 2008 – Premiul I

Anul 2006 – 2007 – Premiul I

Anul 2005 – 2006 – Premiul ILasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s