Franta

Montpellier, iulie 2008;

Beneficiar: prof. Gutoi Roxana, catedra de limba franceza

                 Cursul pentru profesorii europeni de limba franceza organizat de IMEF (Institut Mediterraneen d’Etudes Francaises) s-a desfasurat in orasul Montpellier din Sudul Frantei, oras-capitala a regiunii Languedoc-Roussillon, pe o perioada de 14 zile.

                    Acest Institut este unul dintre cele mai importante din Franta, specializat in sustinerea de cursuri, vacante si vizite educationale pentru profesorii de franceza.

                    Cursul se numeste ’ Innover pour Motiver’ si este structurat pe mai multe Module (ore de dimineata si ore de dupa-amiaza); fiecare stagiar isi alege modulele de care este intereesat (obligatoriu 4), participa activ la derularea lor, iar ca si modalitate de evaluare se opteaza pentru Chestionar.

                    Personal am optat pentru urmatoarele module care sa vina in intampinarea nevoilor mele de formare si de care elevii sa poata apoi beneficia:

  •   Documents et activites pour la classe.
  •   L’utilisation pedagogique de l’Internet.
  •   Expression orale :perfectionnement.
  •   Exploitation des documents authentiques.

                    Ca si profesor participant la acest stagiu alaturi de colegi din Europa, imi exprim multumirea fata de calitatea cursurilor si declar ca au fost intensive, bine structurate si mi-au oferit o gama larga de informatii, cunostinte interculturale si experienta.

                   Mentionez de asemenea ca am avut ocazia sa fac o scurta prezentare a tarii noastre, sa vorbesc despre sistemul nostru de invatamant, despre manualele de limba franceza si tehnici de predare; am sustinut si faptul ca este esentiala formarea continua in calitate de profesor de limba straina pentru a raspunde nevoilor actuale de pregatire si pentru a ridica standardele de calitate ale procesului instructiv-educativ.

                  Pentru mine acest stagiu a fost important si pentru relationarea cu colegii celorlalte tari, pentru deschiderea de noi oportunitati si legarea de frumoase prietenii, precum si imbogatirea cunostintelor culturale despre regiune si despre Franta.

                prof. Gutoi Roxana

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s