Turcia

AQVA _ TURCIA

Beneficiar: Director AVADANEI CRISTINA DANIELA

 „Oportunitatea de a participa la acest curs de formare profesională „Stress Management at Schools” (Managementul Stresului în Şcoli), în localitatea Aqva din nordul Turciei, s-a ivit atunci când am accesat “Baza de date pentru activităţile de formare Comenius/Grundtvig” de pe site-ul http://www.anpcdefp.ro, am analizat conţinutul ofertei instituţiei European Bridges Consulting din Finlanda şi am decis să completez formularul de candidatură pe care l-am trimis spre evaluare. ” Candidatura a fost aprobată pentru finanţare din fonduri Comenius şi fonduri FSE cu sprijinul Comisiei Europene.

Cursul a durat 45 de ore din care: 24 ore au fost afectate exerciţiilor, 9 ore lucrului pe grupe şi discuţiilor în grup, 7 ore lectorat şi 5 ore de reflecţie. Temele abordate de către formatoarea Ulla Salomäki din Finlanda, au fost:

  1. Conştientizarea – instrument important în eliminarea stresului.
  2. Mâncarea bate stresul?
  3. Puterea tăcerii.
  4. Misiune, viziune, ţinte.
  5. Comunicare şi stres.
  6. Inteligenţe emoţionale.

Aceste teme au alternat cu exerciţii de relaxare efectuate sub îndrumarea psihologului Prins Björn de la Institution of Training of Attention and Meditation din Belgia. Strategiile abordate au fost: lucrul pe grupe, lucrul individual, lucrul în echipă, prelegere, activităţi practice. Au participat 15 cursanţi astfel: 2 din Turcia, 3 din Suedia, 2 din Finlanda, 2 din Germania, 2 din Lituania şi 4 din România.

Fiecare dintre participanţi a prezentat unitatea şcolară în care îşi desfăşoară activitatea şi fiecare echipă a prezentat sistemul de învăţământ din ţara natală. Într-una din zile s-au prezentat tradiţii (obiceiuri culinare, muzică, datini) din ţările care au fost reprezentate la curs.

Am avut posibilitatea să mă dezvolt profesional şi personal, am păstrat legătura cu toţi participanţii şi vom încerca să punem bazele unor proiecte viitoare în care să implicăm şcolile din care provenim. Am conştientizat importanţa cunoaşterii unei limbi de circulaţie internaţională cum este limba engleză şi de aceea susţin efortul colegilor ce predau limbi străine de a sădi în tineri dorinţa de a se putea exprima într-o altă limbă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s