Obtinerea titlului de ȘCOALĂ EUROPEANĂ

Două unităţi şcolare romaşcane, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Tehnic “Danubiana”, au obţinut titlul de Școală “Europeană” în competiţia naţională din acest an. Lista făcută publică de Ministerul Educaţiei miercuri, 7 mai, cuprinde 65 de şcoli din ţară. Odată cu certificatul de şcoală europeană, valabil timp de trei ani, fiecare şcoală câştigătoare va primi şi un premiu de 5.000 de lei, banii urmând a fi folosiţi pentru dotarea şcolii.

Pentru Colegiul Tehnic “Danubiana”, acesta este primul titlu de “Școală Europeană”, obţinut după acumularea de experienţă în derularea diferitelor tipuri de proiecte cu finanţare europeană. “Avem o experienţă bogată în derularea de proiecte europene, ceea ce a însemnat un real câştig pentru elevii şi profesorii noştri. Faptul că ei au putut intra în contact cu colegi de ai lor din alte ţări europene, au cunoscut oportunităţile şi modul lor de viaţă, a însemnat un plus de valoare adăugat activităţii noastre, concretizat în rezultate din ce în ce mai bune.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după mai multe criterii, printre care şi integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor în programul curent al şcolii. Competiţia Naţională “Școală europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi, programe şi proiecte europene. În competiţia din acest an intrat 117 şcoli din întreaga ţară. Certificatele de “Școală europeană” vor fi înmânate oficial, la Bucureşti, de ministrul Educaţiei, Răzvan Pricopie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s