Proiect de 24.000 de euro la Colegiul Tehnic “Danubiana”

“Science around us along history”

 

Proiectul constă în promovarea ştiinţelor şi influenţa lor asupra vieţii de zi cu zi. În proiect sunt implicate opt ţări – Spania, Anglia, Franţa, Suedia, Polonia, Austria, Turcia şi România.

Colegiul Tehnic “Danubiana” din Roman a câştigat un nou proiect finanţat prin fonduri europene. Este vorba de un proiect Comenius multilateral, cu un buget de 24.000 euro, intitulat “Science around us along history”, finanţarea fiind asigurată prin Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii, promovat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Țările partenere ale proiectului sunt Spania, Anglia, Franţa, Suedia, Polonia, Austria, Turcia şi România. “Proiectul presupune promovarea relaţiilor de colaborare şi prietenie între elevii şi profesorii din ţările partenere, promovarea metodelor de lucru, participarea şi cooperarea în echipă, coordonarea activităţilor pentru scopul propus, încrederea în sine şi încrederea în ceilalţi, cultivarea interesului în relaţiile umane”.

Scopul acestui proiect este de a promova în rândul elevilor ştiinţele şi influenţa lor asupra vieţii de zi cu zi. În cadrul proiectului, se vor desfăşura activităţi de tip matematic-statistic, cum ar fi studiul mediului în fiecare sat, oraş sau cartier în care locuiesc elevii participanţi. Pe parcursul proiectului, vor fi propuse activităţi practice de măsurare a razei pământului şi construire a unui cadran solar în fiecare şcoală participantă, aplicaţii şi investigaţii în zonele partenerilor în proiect şi corelate cu cele realizate de instituţii specializate. Studiul disciplinelor ştiinţifice la elevi poate fi, uneori, departe de realitatea actuală din jur. Restabilirea unor activităţi cu caracter ştiinţific puternic îi va ajuta să fie conştienţi de faptul că ştiinţa este o parte fundamentală în viaţa lor şi este suportul dezvoltării lor viitoare. Acest proiect va arăta atât celor care participă, cât şi celor care vor avea acces la produsele finale obţinute, un număr mare de posibilităţi de investigaţie, cercetare, creaţie ştiinţifică şi înseamnă cunoaştere aplicată în practică.
Participarea la acest proiect va permite elevilor să folosească o limbă străină, să interacţioneze cu oameni din diferite ţări, promovând înţelegerea reciprocă şi respectul între oameni din medii culturale diferite, lingvistice şi sociale şi oferă posibilitatea cunoaşterii sistemului de învăţământ din fiecare ţară participantă în proiect.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s